Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2013 17:58 - КОЙТО КОПАЕ ДРУГИМУ ЯМА, САМ ПАДА В НЕЯ
Автор: g1club Категория: Политика   
Прочетен: 1851 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image Дълго време всичко вървеше добре. Добре за политическата върхушка на САЩ, утвърдена като победител в двубоя с основния си противник СССР и социалистическата общност. Добре за техните господари от Федералната резервна система (ФРС) - седемте древни еврейски банкерски фамилии, гарантирали правото си безконтролно да печатат основнатарезервна световна валута и така да управляват света. Еднополярният свят, в който волята на САЩ е закон. Всеки, който се опита да я оспори – се сблъсква с твърдата сила на САЩ, – унищожителната мощ на американските въоръжени сили, така както това се случи с ръководителите на Ирак, Сомалия, Югославия, Афганистан, Хаити и Либия. Или с американската „мека сила” – държавните преврати, организирани ЦРУ и Държавния департамент, под лозунга на борба за демокрация и граждански свободи във формата на “цветни революции” или “арабски пролети“.

Всичко вървеше добре. Подозрително добре. Докато на власт с леката ръка на руския евреин, олигарха Борис Березовски в съсипаната и ограбена от американските и английски бизнесмени Русия не бе издигнат на власт никому неизвестният дотогава подполковник от КГБ Владимир Путин. Дълго време американците си мислеха, че това е поредният руски продажник, каквито бяха предишните президенти Михаил Горбачев и Борис Елцин. И сгрешиха. А когато се опомниха вече беше късно. Путинвъзстанови държавността и суверенитета на Русия, възвърна контрола върху ресурсите на руската земя, дисциплинира олигарсите, укрепи службите за сигурност, а с това и личната си власт, и възвърна на страната си статута на ядрена, и военна свръхдържава, и регионален хегемон в постсъветското пространство. Така стана недосегаем за  въжделенията на САЩ и Запада да бъде свален от власт.

Не че не се опитваха. Преди последните президентски избори в Русия бе изпратен за посланик Майкъл Макфол,  утвърден експерт в провеждането на „цветни революции”. Милиони долари се наляха в руски опозиционни организации и медии, които подеха яростна кампания срещу преизбирането на Путин, който да бъде заменен с продажни проамерикански политици, готови да върнат страната си в орбитата на САЩ. И отново удариха на камък. Руският народ за пореден път припозна Путин за свой политически лидер.

Русия е геополитически враг на САЩ номер едно” – това изявление, направено по време на президентската надпревара от републиканеца Мит Ромни разкрива същинските убеждения на американската върхушка. И това е разбираемо. Днес, заедно с Китай, Русия са последните суверени държави в света, които открито се противопоставят на диктата на САЩ. Двете страни правят всичко възможно, за да обуздаят стремежа на САЩ и Запада да съсипят Сирия. Атомните подводници на руския военно-морски флот възобновиха своите патрулирания в Мексиканския залив и Северния ледовит океан. Групировка на руския военно-морски флот изпълнява бойна мисия в Средиземно море. Руските стратегически бомбардировачи Ту-95 извършват патрулиране по маршрут в непосредствена близост на Аляска и Калифорния.

Под ръководството на президента Путин рязко нарасна и международният авторите на Русия. С цел възвръщане на позициите си на държава към чието мнение се прислушва международната общност,Русия започна активно да използва правото си на вето в Съвета за сигурност за блокиране на инициативите на САЩ, насочени към утвърждаване на световната им хегемония. Даже авторитетното американско политическо списание Foreign Policy в своята класация за 2012 г. на водещите лидери на съвременния свят, присъди на президента Путин второ място(без да присъжда първо), с мотивировката, че: „никой на планетата не е съсредоточил в ръцете си повече местна и регионална власт от президента на Русия”. Чак на трето място е номиналният ръководител на Федералната резервна система на САЩ Бен Шалом Бернанке, символизиращ върха на пирамидата на световната плутокрация. Можем да предположим, че в безсилна злоба на американците не им оставаше нищо друго, освен да удушат горкия Березовски.

Без да си позволява открито антируски изказвания, Барак Обама води последователна антируска политика. Очаква се той да доведе докрай разгръщането на глобалната американска противоракетна отбрана край границите с Русия и да доведе до желан от САЩ край агресията срещу Сирия, с цел по-нататъшна преориентация на разпаления от „арабската пролет” сунитски джихад към граничните с Русия региони на Кавказ и Средна Азия. По всичко личи, че поддържането на създадената по идея на ЗбигневБзежински „Дъга на нестабилността” в Централна Азия, ще бъде основен приоритет в антируската външна политика на САЩ. САЩ избраха конфронтацията като единствен път за налагане на своята воля на света. И много сгрешиха. Икономиката на САЩ изпадна в тежка системна криза, неиздържала непосилното бреме на огромните разходи за поддържане на гигантска американска военна и разузнавателна машина в целия свят. Вследствие тази политика, държавният дълг на САЩ е достигнал до астрономическата сума от 16,714 трилиона долара и се увеличава с 4 милиарда долара ежедневно.

“Съединените щати паразитират върху световната икономика, използвайки монополното положение на долара”, – изтъкна в свое изказване през август 2011 г. президента Путин. Тази истина е известна на всички, но малко политици се осмеляват да предприемат действия, насочени към загърбването на долара като резервна валута. По инициатива на Путин, ръководителите на страните отБРИКС предприеха първите практически действия в тази насока. А това не вещае нищо добро за американската икономика.

Разпален от перспективите на втория си президентски мандат Обама така и не осъзнава, че е нарочен за изкупителна жертва от господарите си от ФРС. Някой трябва да бъде нарочен за отговорен за водената от тях политика за задоволяване на ненаситната им алчност, довела света до глобална финансова криза, а САЩ – до банкрут. Тази политика се води десетилетия и горкият Обама едва ли е най-виновният от всички американски президенти. Но той е идеален за изкупителна жертва, защото е последният и при това афроамериканец. Тъкмо за това беше “избран и преизбран”. Да бъде начело на САЩ в периода на сетните усилия на световната плутокрация да довърши разграбване ресурсите на света. И да понесе отговорността, когато тези напъни неминуемо се провалят.

За разлика от ненаситната банкерска алчност, ресурсите на света не са безгранични. Безконтролното печатане на долари води до постоянното увеличаване на тяхната цена, а с това и до трайното намаляване на жизнения стандарт в благополучните доскоро западни страни и до отчайваща мизерия на останалия свят. В стремежа си да отложат неизбежното, олигарсите от ФРС сринаха еврото, за да накарат ЕО да впрегне усилията си за спасяване на долара. Така Европа беше принесена в жертва на “златния телец”, захвърлена от големия си американски брат във водовъртежа на предизвиканата от негосветовна финансова криза. Уютният и подреден европейски свят започна да се руши пред очите на европейци, доскоро живеещи с убеждението за неговата ненакърнимост. Социалното напрежение на стария контингент започва рязко да нараства, предизвиквайки масови протести в най-засегнатите от кризата южноевропейски страни. Макар и късно, Европа започна да осъзнава, че е поредната плячка, (след Близкия Изток и арабски страни), принесена в жертва на ненаситната алчност на ФРС.

Днес възможностите за пространствена експанзия на капитала са напълно изчерпани. Нещо повече, задълбочаващите се процеси на възвръщане на суверенитета на Русия и другите страни от БРИКС, започват съществено да намаляват териториално сферата на господството на американския капитал, а от там и възможностите за задоволяване на неговата ненаситна алчност. Русия е страната, притежаваща най-голям дял от световните природни ресурси. Въпреки сетната съпротива на САЩ, руските газопроводиса кръвоносната система на европейската икономика и на все повече азиатски страни. Затова Русия е въжделена плячка за плутокрацията от ФРС. Затова русофобията продължава да бъде доминиращ вектор на американската външна политика. Затова, както никога, антируската политика на Вашингтон е основна и реална заплаха за независимостта и суверенитета на Русия.  Затова президентът Путин полага неимоверни усилия за укрепване на отбранителната способност на Русия. Бяха отделени огромни средства за заключителния етап на реформата на въоръжените сили и тяхното снабдяване в съкратени срокове със съвременно въоръжение. Военните разходи нараснаха от 29 милиарда долара през 2000 г. на 64 милиарда през 2011 г., като за следващите 10 години се планира за тази цел да бъдат изразходвани 770 милиарда долараВърви по план превъоръжаването на руската армия с най-съвременни ракетни системи, подводници, кораби и самолети от ново поколение. Многократно са интензифицирани военните учения, чието провеждане е насочено към усъвършенстване на управлението и взаимодействието на въоръжените сили.

Който копае другиму яма  – сам пада в нея! Това библейско предупреждение явно е убягнало на американската политическа върхушка. Времето монотонно отчита приближаващият финансов, а след това и политически крах на САЩ. Осъзнавайки неизбежното президента Обама неохотно прибира обратно в САЩ разпрострените из цял свят пипала на американската военна и разузнавателна машина, готов да хвърли света в хаоса на разпаления от него ислямски религиозен фанатизъм, разчитайки да спечели още малко време за своите господари.

САЩ вече не могат да съществуват, без да крадат от останалия свят. В епохата на интернет, упражнявания от тях терор, пиратство и война се осъществяват под маската на борба за „демокрация и права на човека”. Пред ненаситната американска банкова олигархия стои задачата – да нулира собствените дългове, за да продължи да живее за сметка на останалия свят. Обаче все повече хора на света осъзнават, че със съдбите им безотговорно се разпорежда ненаситната лакомия на банкерите от ФРС. Приближава краят да доскорошната им безгранична власт. Корабът на тяхната “Титанична алчност” има по-малки шансове за спасение от прословутият “Титаник”. Банкерските плъхове с по-развито чувство за самосъхранение – вече го напускат, търсейки спасение от хорската омраза в тихи кътчета по света. Собствениците на ФРС, не са обикновени банкери. Те са много добре въоръжени банкери и няма нито за миг да се поколебаят да използват американските въоръжени сили, за да защитят интересите си. Това, което може да ги възпре е само политиката на президента Путин и мощта на руските въоръжени сили.  infobalkani.wordpress.com

http://dimy.blog.bg/politika/2013/04/02/koito-kopae-drugimu-iama-sam-pada-v-neia.1070768



Тагове:   политика,   Китай,   САЩ,   русия,   путин,   БРИКС,


Гласувай:
5



1. balgarski7vinarki - точно така - победител
07.04.2013 16:23
Америка де. С наркотик,компютьр,военни средства срещу гражданско население, СРС,досиета и естествено продажната вьрхушка.Лесна победа, особено с хероина и кокаина.
Кои знае колко милиони хора са си отишли от живота без да разберат как една система ги направи ,а после друга ги унищожи по наи- подьл и извратен начин-машинно.
И сега- естествено страхьт от вьзмездието.Много бих се радвала да бьда част от него- или от страхьт или от вьзмездието.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: g1club
Категория: Политика
Прочетен: 652024
Постинги: 78
Коментари: 211
Гласове: 287
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930