Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2014 13:27 - Внушението: Защо за банките арестуваха Чикагото, а не мен? Автор Григор Лилов
Автор: g1club Категория: Политика   
Прочетен: 3406 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 29.06.2014 13:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Кой е истинския автор на статията за финансовата "стабилност", падането на Борда и задаващата се хиперинфлация

 

Както вероятно сте научили, арестуваха първият заподозрян за банков смут. С богата криминална биография. Пропагандата е: демек виждате ли, кой клати системата? Разни бандити!

Обяснявам защо е пропаганда, долно внушение и кой е действителният и известен автор на статията, подлудила правосъдието, МВР, финансовите институции като БНБ, Комисията за финансов надзор, секретните служби, правителството.

Цитирам Агенция "Блиц": Отскоро Венцислав Ангелов - Чикагото е сред най-активните в социалната мрежа по темата с банките... В петък той е публикувал на стената си във "Фейсбук" съобщение, за оочакваното падане на влутния борд". Очакваното падане на Валутния борд в неговия профил във Фейсбук е статията "Валутният борд пада, идва инфлационен шок, после въвеждаме еврото".

 

Тя е предизвикала ареста.

 

Няколко думи за Чикагото и кръгът хора около него - необходими са.

На тази стена миналата година аз съм пуснал видео, в което приятелят му, партньорът му и босът му Бисер Петното заедно с др. техни авери се вихрят като фактори на младежка конференция на БСП. Ясно посочих маса факти, че такива хора са инструмент за употреба от различни политически сили срещу заплащане на услугите им и затова вчера са спрягани с една, днес - като слуги на друга, утре - като услужили на трета.

Накратко: властта с ареста на Чикагото (работило и за БСП) си решава проблемите на властването и битката с опозицията (Б.Борисов чрез Петното като авер на Чикагото) вместо да се бори с тежкият проблем с банките, парите, стабилността и Борда. Парата им е в свирката, не в локомотива, дето ще ни издърпа от катастрофата.

Т.е. арестът си е чиста пропаганда. Защото влудилата властта статия не е нито на Чикагото, нито на аверите му като Петното.

Той не е неин автор. Препечатал я.

Знаят го, ама го арестуват заради внушението - бандити клатят банките и Борда!

Но откъде някакво си Чикаго

 

е изкопало тази статия?

 

Или от кого?

 "Чикагото" - родния Ал Капоне на банките и Борда у нас си го е посочило - от бургаската медия "Под лупа". И не е излъгало - точно така е. Има я на сайта на медията и е взета оттам.

А сайтът на медията има несравнимо повече читатели от профила на някакво си Чикаго.

Арестуваха ли екипа на медията "Под лупа"? Не!

Никой не е задържан или арестуван, което показва демагогията на операцията с ареста на Чикагото и целта на внушението - долни криминални банди клатят страната, стабилността на банките и Борда.

Повтарям го многократно, понеже когато внушаваш нещо, явно криеш другото зад него - кой клати в действителност или дали положението не е разклатено неспасяемо, а сега само се дири "необходим виновник", понеже партии, правителства, БНБ, Комисия за финансов надзор, банкови собственици и ръководства не може никога да са отговорни у нас!

Защо не арестуваха журналистите от медията.

Защото те също не са автори на статията.

 

Те също са я препечатали,

 

както е препечатал от тях Чикагото.

Кой е тогава авторът?

 "Под лупа" коректно са го посочили - препечатката е от пост, поместен в блога http://kolevm38.blog.bg/.

Той е посочен като източник на статията в бургаското издание.

Не трябва МВР и службите тепърва да го издирват - даден им, като се казва, на тепсия. И наистина - в този блок има такъв пост с точно такова съдържание и заглавие - за банките, за Борда, за хиперинфлацията.

Арестуваха ли тогава Колев?

Не!

Той дори не е и разпитван. Никой дори не го търсил и издирвал.

Защото и Колев не е автор на съответната статия.

Тя е изплагиатствана (преписана) от него от начало докрай.

Службите и МВР знаят това.

Колев е поместил статията сякаш е негова, без име на автора, съкратил ключови пасажи и накрая крайно неграмотно дописал четири реда.

Няма отговорност за препечатване.

Един блок като този на Колев и една медия имат много по-голямо въздействие и аудитория от някакво си Чикаго с 483 приятели.

Заканиха се да арестуват разпространителите на информация за банковата и финансова система. Ама не го правят. Защо?

Защото излъгаха, че това е престъпно и наказуемо.

Затова не прибират нито Колев, нито журналистите на "Под лупа" (прибират Чикагото, "прегрешил" в абсолютно същото, ама им трябва за пропагандата - "бандитите" разбиват банките).

Неоспорим факт е, че ЗАКОНИТЕ У НАС И ВЪРХОВНИЯТ СЪД ОТДАВНА СА СЕ ПРОИЗНЕСЛИ, ЧЕ ЗА ПРЕПЕЧАТВАНЕ, ЦИТИРАНЕ , ПОЗОВАВАНЕ НА ЧУЖДА СТАТИЯ, ПОСТ, КОМЕНТАР, МНЕНИЕ НЕ МОЖЕ И Е НЕЗАКОННО ДА СЕ ТЪРСИ КАКВАТО И ДА Е ОТГОВОРНОСТ - НИТО ГЛОБА, НИТО АДМИНИСТРАТИВНА, НИТО СЪДЕБНА, ВКЛ. И НАКАЗАТЕЛНА НЕЗАВИСИМО ЗА КАКВО СТАВА ДУМА!

Изключението е само при нарушено авторското право - т.е. препечаталият си е преписал авторството, без да спомене действителният творец. .

Кой е истинският автор на статията?

 

Прекрасно е известен на БНБ,

 

на Комисията за финансов надзор, на секретните служби, на МВР, на правителството, на партийните ръководства.

Дори нещо повече - от години наред го слухтят, понеже името му изплува в списъка на подслушваните политици и видни журналисти.

Ненавиждат го. Биха го удавили в капка вода.(ама ръцете им се оказаха къси, когато посягаха)

Авторът на статията "Валутният борд пада, идва инфлационен шок, после въвеждаме еврото" съм аз - Григор Лилов. Тази статия не е излязла сега, нито преди три месеца, както твърди "Под лупа".

Поместена е точно преди една година - на 27 юни 2013 г. и може да я видите тук, на моята стена във "Фейсбук".

Белязал съм я с флагче като приоритетна заради фундаменталния й характер - мисля, че днес е ясно защо. Дори съм я посочил в хронология на писаното от мен за предстоящата финансова катастрофа в поста ми от преди една седмица - на 22 юни тази година.

Навремето, когато се появи, беше препечатана от редица сайтове и медии. Получи широка гласност, ама не й повярваха на предсказанията, макар че част от тях вече са сбъднати от седмица насам. Една малка част от разкритията й влязоха за обсъждане в парламента заради скандала около чуждестранното дружество за печатницата на БНБ.

Обаче и при тази публична популярност статията не предизвика тогава никаква паника. И въобще не смути властта - тя я счете за фантазия (без аферата с печатницата на БНБ).

За тази фантазия-прогноза, за спасението МВФ днес маса експерти говорят като за спасителна сламка за удавника. (Борисов е просто като папагал - повтаря казаното от други преди година, защото вижда, че то се случва)

И поредица мои други публикации

 

не предизвикаха паника.

 

Мисълта ми е, че и това е мит - с вестник и медия може да се убие банка. Пълна идиотщина - дори мегаспекулантът Сорос не може да го направи, ама вярват на мита. Например той атакува английската лира именно тогава, когато тя се клатеше и срутваше. Опитът да атакуваш стабилна банка в стабилна финансова среда е гибелен дори за най-големите спекуланти - разорява с неуспех дори най-богатите сред тях.

Паниката на финансовите пазари винаги е СЛЕДСТВИЕ ОТ ОБЕКТИВНИ ПРОЦЕСИ И НИКОГА - ПРИЧИНА.! Всеки финансов експерт ще ви го каже, всеки университет ще ви го потвърди, вкл. и Нобеловите лауреати по икономика. Само в България ще ви твърдят обратното.

Берлин не обвини паниката сред немците, когато избухна световната криза, а пое отговорността, не криейки истината. Но тамошните управници имат доверие, имат и компетентност, имат и морални и нравствени устои, имат и икономика, имат и прозрачност в бизнеса и правила, които се спазват.

А у нас, а нашите?

Защо МВР не арестува мен?

Статията вбеси банковите и властови среди, защото на 13 юни - сега, седмица преди началото на кризата МВФ приключи поредната си мисия си у нас. Обяснил съм в онзи пост преди година по коя глава от Устава на МВФ се преговаря и какво се договаря - онова, за което се говори в статията.

Ще повторя изявлението на ръководителя на мисията: "подготвителна мисия по глава четвърта - Обменни курсове. Паритетни стойности" (те. съотношения на бъдещия курс, съобразен с макроикономическите показатели)

Пак ще повторя - големите родни акули също знаят за какво иде реч и побързаха да си спасят парите, гръмвайки системата, докато пропагандата дрънка за глупавите Пена, Гинка и Стоян, дето си теглили левчетата и с тези жалки левчета дестабилизирали система с десетки и десетки милиарди. Правителството, държавата и БНБ им помогнаха за аферата (имам пост, който ще пусна в следващите дни с факти и данни за онова, което се случи в действителност.Ще ахнете!)

А сега трябва агнец, който да снеме отговорността от тях. Дори и журналист като мен, който не крие истината докъде са докарали държавата

 

и кой прави фалитите.

 

Не ме арестуват, защото това ще предизвика грандиозен скандал с тежък отзвук навън.

Аз не съм криминален престъпник, известен съм като анализатор, като прекрасен журналист с видни и международни награди, книгите ми са в най-авторитетните университети от Бръшляновата лига, в световните аналитични центрове по света, във външните министерства на редица държави, в библиотеката на Американския конгрес (макар че нямат издание на английски!).

Защо не ме арестуват?

Не ме арестуват, понеже им е необходимо да посочат лошия империализъм, ако щете лошият Путин (и това се чу), "сушата, кишата и Гришата", та до блестящата идея за криминални банди, които клатят страната, банките, бюджета, лева, Борда...

Навремето един вицепремиер на Виденов се изцепи, че "на този Лилов като не можем да му затворим устата, ще го вкараме в затвора, защото ни срути лева" (имам запис). Такъв комплимент не съм получавал през живота си - изкараха ме човек с възможностите на Ротшилд, Рокфелер, Сорос и прочие корифеи в света на парите.

Не ме арестуват, понеже основните закони - ГПК и НПК (гражданско и наказателно процесуални кодекси) са категорични, че не само наказателна, но и гражданска, и административна отговорност не може да се търси в никакъв случай, ако ИЗНЕСЕНИТЕ ФАКТИ И ОБСТОЯТЕЛСТВА СА ВЕРНИ. И ако има позоваване на документи, вкл и официални държавни, макар и добре укрити от погледа на обществото.

Този пропаганден арест на криминална фигура е поредният спектакъл на властта

 

с внушения за идиоти.

 

Поредното доказателство за пълната й негодност и безпомощност.

Ще бъда директен - днес няма значение какво мисли и какво правят леля Пена, чичо Николай, инж. Ганев, компютърната надежда Стоян, дето си теглят влоговете. За тях се пише и говори, понеже утре населението трябва да бъде изкарано виновно за катастрофата. Или тъмни неназовани сили, наели такива като Чикагото и Петното.

Истината е, че основната част от изтеглените пари са изтеглени по електронен път и както сочат родните данни и данните на световните финансови центрове, вече са полегнали извън България.

Сравнително малките по размер влогове на населението не са определящи в масата на депозитите, както се налага поредният мит и ще докажа с официални държавни и финансови документи в анализа си, който ще поместя, както обещах по-горе.

Когато властта решава тежка фундаментална криза, финансова и бюджетна катастрофа + икономическа по този начин - чрез пропагандни арести и внушения, тя е обрекла нас. И не й пука за нея като власт, защото знае, че контролирайки параметрите на катастрофата, докато управлява, ще изкяри огромни средства за личните си джобове.

 

Григор ЛИЛОВ

От Фейсбук

http://www.nabore.bg/statia/zashto-arestuvaha-chikagoto-a-ne-men-827-9




Гласувай:
9



1. getmans1 - Чикагото е баща на авера на Б.Петното и ...
29.06.2014 13:52
... е вероятно много, ама много зависим /дори и заради дейността на сина си/.
цитирай
2. milady - само така ,..колега ...
29.06.2014 18:39
бой по манерките.....
Г“.Лилов, аз лично го чета от
168 часа / насам...

За автора:

Книгите на Григор Лилов, въпреки че не са преведени на английски, са във фондовете на библиотеката на Американския конгрес, политологическите центрове по света и университети от Бръшляновата лига (от Харвард до Йейл). Те са и сред най-продаваните у нас.

Автор е на бестселъри като „Дуел”, „Операция Президент”, „Тайните на големите играчи”, „Либийска връзка”, „Най-богатите българи” и др. и “Тайният проект Б.Б “
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: g1club
Категория: Политика
Прочетен: 651843
Постинги: 78
Коментари: 211
Гласове: 287
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930