Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2016 08:14 - Шеговито за комунистическите нрави
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 6085 Коментари: 31 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Доколкото е възможно да се говори шеговито за зловещи неща...

Убеден съм, че пристрастеността към комунистическите идеи - където всички хора доброволно ще работят до изнемога нещадейки се никак и после няколко от тях, абсолютни светли личности отвсякъде, ще разпределят благата (ресурси, стоки, пари, привилегии, животи, жени), за да има по равно за всекиго – е вид заболяване. Заболяване за което е отговорен определен ген в човешкия мозък, някъде там горе, вляво... и който ген ще бъде, а може вече и да е, локализиран от докторите.

Знаете ли, сетих се пак за онзи стар виц, дето Айнщайн умрял. А Господ, като много информиран, вече го чакал в кабинета си “на чашка абсент”. Пийнали, разговорили се и после Господ го завел да му покаже лабораторията си. Развеждал го той и с гордост му показвал образците на божествения си труд в първите 6 дни на Сътворението. На Айнщайн му било много интересно. Все пак, нали и той така, се интересувал от същото. По едно време спрял се Айнщайн пред един образец на който отдолу пишело “Комунист”. Подпрял брадичката си с ръката, смръщил чело и казал:

- Господи, тук има някаква грешка...

- Знам! – троснал се Господ и го помъкнал по-нататък към другите образци.

Та и аз... Ето какво знам от наблюдения, четения, слушания, размишления, сънища, мечтания, опасения и т.н. Не е подреждано, не е всичко... И е майтап бе, Уили!

===========================================

Бях някъде в учебна възраст. Учителят ми по история, който беше много възторжен почитател на Комунизма и почвата му у нас (това определение не ми е от ония далечни години, а от много по-късно – когато започнаха да ми взимат от моето заработено, за да делят по равно), влиза един ден необичайно въодушевен в час и казва:

- Ученици, чухте ли вчера доклада на др.Хрушчов на когреса на КПСС? В 1980 година съветските хора вече ще живеят в комунизма! Доживяхме-е-е!

Е, 1980-та дойде, после дойде и 1985-та... Мислех да го питам на 20-тата годишнина от завършването на гимназията какво става с Комунизма, ама после дойде и 1989 година и работата се оттече...

Обаче мерака ми да питам какво стана с комунизма не е минал. Сега вас питам.

===========================================

Тия дни гледам по телевизията и не вярвам на ушите си, че Жорж Ганчев пак ще се кандидатира за президент. Този път в двойка с Кольо Парамов. И си спомням как преди почти двайсет години той пак беше кандидат за президент, но в двойка с Андрей Пантев. Тогава съм си записал следното: “Жорж Ганчев навсякъде разправя, че БББ имал фирмени братства в 272 града на страната. Отварям географията на сина си и там пише, че градовете в България са 237. Затварям учебника, издаден 1992 година.”

============================================

Пак тия дни гледам всеки делник привечер по час и половина разборът на събитията “Още от деня” (БНТ 1) и след това в новините на същата държавна телевизия интервютата на Ирина Цонева с Ирина Бокова например. И се сещам за един техен близък родственик... Също социалист.

Васил Цонев пише (естествено в "Дума", кой друг ще му печата глупостите) така: "Следвам задочно литература и се явявам на изпит при Шекспир. А изпитът се състои в това да напишеш разказ. И аз му подадох разказа "Срещу Нова година", по който е направен филмът "Баща ми бояджията". Шекспир го прочете и каза на асистентите си Марк Твен и Хашек: “Вие останете да провеждате изпита, а ние с Цонев отиваме в кръчмата срещу "Попа"! "

============================================

 

Хайде да цитирам и един, също стар, коментар на Никола Инджов, главен секретар на СБП към това време: (Не зная дали тогава г-жа Ангелина Пискова вече му е била снаха или все още не) - "Не може да има две български литератури. На сегашното ръководство на СБП действително се падна тежък жребий - или да погребем съюза или да го спасим от разрухата. Избрахме борбата за съхраняване нашата организация. Тя не е заплашена само от безпаричието. О, не, срещу нас са богатите безродници, които купиха много и мнозина. Тези космополити финансират антиписателски вестници и антибългарски културни и образователни проекти. СБП им е трън в очите, защото поради социалния си произход, поради същността на литературния талант българският писател има исторически предопределена гражданска позиция. Ето защо срещу нас възправят богати и силни врагове, сред които има и властници. Те стимулират апологетите на "елитната" литература, но извън естетиката те са чисто и просто разколници. Те знаят също, че не може да има две български литератури, но за всеки случай се опитват да направят още един писателски съюз - прословутото Сдружение, така щедро финансирано с пари, които не миришат."

=============================================

Коментари към постинга на josarian от 08.05 2016 – “Червеносвинската измет превзе блог.бг”

- zlika - Кой спи, кой не спи... Важното е майка ти да не спи! С Апостолов - миризливо соросоидно лайнце, което другаря Сталин би разстрелял без да задава въпроси - можете да си направите 69. На едно ниво сте ;-)

- ozgojovan - Ние не спим, и това явно е проблем за едно еврейско лайно, което живее поради недоглеждане на национал-социалистическото правораздаване. Но интересно защо и това лайно не спи по това време. Или му плащат за бойно дежурство и рапорт-донесение кой какво прави от американското посолство? Йосариане, нашето място си е баш в България, а ти какво го дириш в земята на българите? Защо не си в Израел? разбираме те, аушвиц вече е превърнат в музей, и не могат да те приемат да нощуваш в лагера, но все пак си помисли. аушвиц не е толкова лошо място. При това сапунът там е с търговска отстъпка. Промоционален пакет първо качество.

(Чуваш ли, vishnichka, какво говори твоя приятел Йозго за Аушвиц? Дали впечатленията му са лични като твоите или е чел “рапорти-донесения” только? Впрочем тук си позволих едно “приплъзване” – нарекох ozgojovan (който си е откровен нацист) приятел на vishnichka (която е социалистка). Подведох се от коментарите на zlika (където Сталин убива евреите) и на ozgojovan (където пък Хитлер прави същото).

=============================================

Запомним съм и един прочетен коментар на някакъв непознат зрител: "Откъде накъде след всяко предаване - хайде "Телевизионен пазар" по пет пъти на ден. Като почне оня да ми реже два часа краставица, веднага излизам от стаята. Пък и размахал тоя нож…"

=============================================

През 1945 година безследно изчезнало златното съкровище на Приам от Троя, което се съхранявало дотогава в Германия, тъй като е открито от германския археолог Шлиман. Съкровището е на 4500 години и съдържа 8750 предмета на сегашна стойност над един милиард германски марки. В края на 1993-та, т.е. след 48 години, това съкровище се намери. Познайте къде - през цялото това време то се пазело в трезора на московския музей "Пушкин". За неговото съхраняване отговаряла лично директорката на музея Ирина Антонова. (След няколко години ще стане известно, че някоя си със същото име била дълги години официалната любовница на Лаврентий Берия. Кой да ти каже дали това е същата Ирина…)

Мислите, че руските комунисти и техните наследници чувстват някаква вина от тази, и само тази ли, формена кражба? Не мислете! Руският министър на културата Евгений Сидоров е заявил пред репортери, че би желал тази находка да остане (вече официално) за по-дълго време в Москва "от съображения за историческа справедливост. Толкова наши културни ценности бяха унищожени по време на Втората световна война." След близо три години, в началото на 1996, музеят на Ермитажа организира в Париж изложба "Златото на Приам". Ето какво преписвам за вас от "Дума", която цитира статия на Аркади Ваксберг (баща на нашата журналистка Татяна Ваксберг) във френския  "Монд": "Съкровището, открито през XIX век от Шлиман в развалините на Троя, Москва в никакъв случай няма да допусне да бъде върнато на когото и да е. Всъщност, твърди Евгений Сидоров, няма никакво значение кой е бил собственик на тези неща. Днес практически границите са отворени. Искате ли да видите картините на импресионистите? Достатъчно е да си купите билет и да заминете там, където са изложени - все едно в Москва, Париж или Берлин."

Мисля си защо Ципрас иска някакви изостанали и неясни репарации от Меркел, вместо да си поиска от Путин съкровището на Приям, което със сигурност е по-голямо като стойност...

=============================================

В лятото на 1993 година изневиделица се появи стъкленицата, съхраняваща сърцето на цар Борис III. Българската Демокрация направи естественото,– препогреба сърцето на Царя в Рилския манастир, в гроба му, разбит и унищожен от комунистите някъде в годините около “день победьi”. Не стига, че 50 години управление на комунистите не са им стигнали да възстановят тази справедливост, ами вижте някои техни изявления: 

- Известната и днес Бойка Башлиева каза тогава: (в."Дума" от 25 август 1993г.) "Вместо християнско смирение, светска суетня и дандании съпроводи сърцето, за което съвсем не е сигурно дали е царското, до светата рилска обител. Васил Гоцев много се вживя в пасторската си роля и пропусна да се скара на гражданството, което на входа на черквата се блъскаше, като че ли вътре щяха да раздават изчезналото от борсата олио.”

- Друга една “пикла” на име Янора Григорова (Думата, заградена в кавички, е употребена, за да подчертае, че тя е ходила в детска градина по времето на младежкия фестивал през 1968-ма в София, но пък знае и раздава акъли за царското време.) е е написала на 27 август 1993 във вестника на Продев: "От цялата тази глупотевина следва един–единствен въпрос: след като царедворци се вихрят, дори когато нямаме царство, какво ще бъде, ако го имаме."

- А ето и мнението на един "Безпартиен и Независим" (съжалявам, че в българския език няма двойни кавички) - Велко Вълканов. Бившият кандидат на социалистите за президент на България, "притеснен от посещението на царицата-майка", внесе в НС законопроект за вярност към републиката. (Виж в."Корона" от 17.09.1993) Най–сбито съдържанието му се свежда до: забрана (с наказания) да се говори за цар и монархия в България; Н.В.Цар Симеон II става гражданинът Симеон Борисов; майка му – Иванка Савоева, а на баща му Н.В. Цар Борис III, републипакът Велко великодушно запазва името.

- От Америка, където я изпрати на специализация 10-то ноемврийската "демокрация", се върна Светослава Стаева (Тадаръкова, Рудолф,...) и показа по телевизията своя документален авторски филм за събитието. На следващия ден предстоеше панихидата в Рилския манастир. А къде гледаше камерата на кукувката (помните ли предаването за "атомната авария" в Козлодуй един месец след като СДС дойде на власт) Стаева? Към един шут, облякъл царска мантия на голо и с накриво поставена корона на главата – към церемонията по коронясването на циганския цар на Румъния.

- От "висотата си" на президент на холдинг Тошо Тошев се изказва в "Труд" (29 август 1993): "Чрез републиканското ни радио вчера Симеон пак се нацупи на българския народ, който през 1946 година чрез референдум прекъсна царуването на присадената по нашите земи Кобургготска династия. Главният аргумент на тази сръдня е, че въпросният вот на народа станал под щиковете на Червената армия. Нелигитимна излиза според г-н Симеон и Великата френска революция, където референдумът монархия или република се гласува... на гилотината."

=============================================

Същото това лято на 1993-та прочетох в "Демокрация", че г–жа Галя Младенова (фамилията е бивша президентска), обрала крушата си във вилата в Бояна. Работата е там, че Петър  Младенов е дал вилата си под наем, барабар с двора, на фирмата "Шел" срещу долари. Значи, Младенова е обрала крушите на "Шел". Ако Младенови отново вземат властта, "Шел" ще си обира крушите.

По този повод в същия вестник са изредени други бивши комунисти, сегашни капиталисти, дали вилите си под наем, за да си допълват пенсиите: Станко Тодоров – на "Аско Деница", Цола Драгойчева – на чужда банка; Митко–григоровата вдовица – на американския военен аташе; Лозан Стрелков – на италианска фирма; Пенчо Кубадински – на "Шанс Александров"; Ана Българанова – на "Сунимекс" и т.н. Нямам нищо против всеки да припечелва от собствеността си. Имам въпрос: чия е собствеността върху изредените вили?

=============================================

На 18 януари 1994 година Тодор Живков получи своята присъда от 7 години лишаване от свобода. Само че в края на същия този януари Главна прокуратура отложи изпълнението на присъдата поради влошеното здравословно състояние на подсъдимия: генерализирана атеросклероза, високо кръвно налягане и исхемична болест на сърцето.

Да ви кажа, ама няма да се смеете – Георги Атанасов, известният, съпруг на тоже известна говорителка по телевизията по негово време, също беше в затвора за малко по повод онова дело за “сираците” (С обвинението, че малко преди Десети ноември 1989г. е взел от държавната хазна няколко милиона лева, по това време и долари, без да предупреди за това НС. И тези пари неговият МС е раздал като обещетения "за сираци, които са загубили родителите си в партизанската борба". Към времето, когато са получили помощите, "сираците" са били около 50-годишни.) Та, Георги Атанасов беше амнистиран по препоръка на Главна прокуратура от 24.12. 1993г., подписана от някоя си д-р Атанаска Проданова:  "Невинаги удържа на позивите за уриниране.

По-престижен партиен пост – по-престижни заболявания, нали?!

=============================================

Сега ще ви цитирам, читателю, думите на една дъщеря на "враг на народа" от времето, когато младият Живков се е подвизавал като шеф на "народната милиция". Тя се казва Елена Димитрова и е написала в АНТИ (18 февруари 1994):

"Смятам че нямам моралното право да обвинявам или дори само да задавам въпроси на хора като Янаки Стоилов, Александър Томов, Велислава Дърева и другите техни връстници. Вярвам, че не са отговорни. Но имам право да попитам защитниците на Тодор Живков и него: Помните ли Атанас Буров? На колко години излежаваше присъдата си? Неговите заболявания са били далеч по-страшни от вашите. Защо не се застъпихте да бъде оставен да се лекува у дома си? Давате ли си сметка какво загуби страната от престоя на Атанас Буров в затвора и ... какво би загубила от вашия? Колко необходими за страната ни българи са влизали в затвора с ваша благословия, колко майки сте почернили, колко скръб сте причинили..."

=============================================

По повод 50-тата годишнина от атомната бомбардировка на японските градове Хирошима и Нагазаки проф.д-р Йоно Митев е написал в "Дума" (15.8): "Атомните бомбардировки над мирните японски градове ще останат навеки като "черни петна" в историята на САЩ и лично на президента Х.Труман. Неговото име ще се споменава с имената на Нерон, Атила, Василий Българоубиец и др."

Мисля, че този Й.М. е много смешен професор. Нердене 500-те хиляди граждански жертви на бомбите и 14-те хиляди ослепени пленници? Ами, че Ханибал например, е убил повече пленници, пък къде е неговото име? Ама, нали това ние, българите, сме голяма работа! Бай-Ганьовщина!

============================================

Но шегата настрана. Професорът знае как се пише - нали е станал професор преди Десети! Пропуснал е, бъдете сигурни - съвсем съзнателно! - няколко други известни имена, останали - а не "ще останат" - като черни петна в световната история. Няма аз да ги споменавам, нека "Дума" (8.8.95) говори вместо мен - "Как в Кремъл посрещнали унищожението на Хирошима?" (Горан Готев, който е баща на сегашния Георги Готев, предава разказа на д-р Сергей Хрушчов, син на Никита Хрушчов): “8 август, 5 ч. сутринта. В тези дни баща ми, бивш член на Политбюро на ЦК и председател на Совнаркома на Украйна, беше в столицата и Сталин го покани в "близката" дача. Там той станал свидетел на справедливия гняв на Йосиф Висарионович по случая с атомния удар на янките по Япония. В края на главния монолог, произнесен при гробна тишина, Сталин по думите на баща ми казал на Берия: "След такъв провал, Лаврентий, всеки нормален човек е длъжен да се застреля!". И чак на сутринта Сталин сменил гнева с милост: "Макар и да си виновен за това, че прозяпахме атомния проблем и висим на косъм, ние решихме, Лаврентий, да ти дадем последен шанс: да сториш и възможното, и невъзможното за ликвидиране на монопола на САЩ над атомното оръжие."

Не оставате ли от този разказ с впечатлението, че ако руснаците бяха създали първи атомната бомба, те щяха да я хвърлят първи над "мирни градове"? И още нещо премълчава Готев или неговият източник. На 8 август в 4ч. сутринта Сталин вече е взел първите ответни мерки на атомната бомбардировка: съветските войски навлизат на японска територия отгоре. За месец последната държава, останала във войната, ще бъде разгромена. Жертвите на японците от съветското нападение са повече от жертвите на атомните бомбардировки над Хирошима и Нагазаки! Някой да си спомня?

=============================================

Сега пък аз си спомних стария виц за американската делегация, която по пътя за предвиденото показно ТКЗС се спряла в друго, съвсем западнало. Окръжният партиен секретар научил за гафа постфактум.

– Американците видяха ли калните улици? – попитал той бесен нещастния председател.

– Видяха ги.

– А рухналия обор?

– И него.

– А шугавите овце?

– И тях.

– Браво! И сега знаеш ли какво ще напишат в американските вестници?

– Знам. Пак ще излъжат, мамка им!

==============================================

Съобщение в "Ранно утро", 4.10.1993 (Помните ли имаше един такъв вестник? И него новите комунисти го убиха.): "Красимир Възкресенски, Иванка Братоева и други звезди на Мелпомена в Пловдив за измислили интересна странична дейност за увеличаване на собствените си доходи. Актьорите изнасят представления по домовете на заможни пловдивчани. Сумата, която частната театрална трупа получава за едно представление, възлиза на петцифрено число. Съвсем естествено е, че за такава сума не се играят детски пиески."

Та се присетих за разните Яни, Гергани, Галки – малки и големи, Златки – патки, светски лъвове и лъвици... Ама тези нрави не са комунистически, ще кажете.

===============================================  

Е, той и theeconost-a не се бара комунист, ама си е путинец. И не харесва разните български Тикви, естествено. Обаче работи във Фондовата борса срещу “ойро” (цитирам го). И пише така:

17.12.2015 – “Глупави управляващи = смешна държава, жалка държава... Как да не я прекарваш... Владито Горанов, решил да се прави на терикат и да дои вола! Щели да съберат данък "уЙкенд" на Икономиста, щото си карал служебният жип в неделя.......примерно! Ето ви казусче... Слънчев неделен ден...Икономиста пали фирменият жип и тръгва да си гъделичка кефа. Спират го полицай и данъчен от НАП. След проверка на документите, данъчният констатира:

- Колата се води на фирма, а вие я ползвате в неделя......данък.

- Не, отивам на работа, да сключвам договор - отвръща Икономиста.

- Но днес е неделя......- фъфли данъчният - какви договори?

- Къде в Търговският закон пише, в кои дни се сключват договори - пита Икономиста - и слючването на договори в неделя незаконно ли е?

- Ма, в колата ви има въдици и рибарски такъми - констатира този от НАП а.

- Да, отивам да сключа договор с едни шарани, къде в Търговският закон пише, с кого и къде се сключват договори?

- А с какви пари заредихте гориво - не се признава за бита карта чиновника.

  Ми със служебни - казва Икономиста - ей на, на стотарките пише "служебни" - и показва разходен касов ордер, за изтеглени от касата на фирмата кинти.

Е, хайде със здраве...

(Ако търсите този постинг, няма да го намерите. Икото днес пише, утре трие... Защо ли, ако не го е страх от “данъчните”, си викам... Фукльо е май само. Хайде със здраве.)

Може би ще ви бъдат интересни някои коментари под този постинг.

- blackpredator -  ми крайно време е като се ползва секретарката за лични нужди, да се плаща данък уйкенд ;))

-  vencivalery1951 - Привет братан! Тези тъпотии не са от днес и вчера. Не знам дали помниш какви идиотщини натвориха през 80те уж във връзка с икономии и борба с разхищенията. Иззеха от предприятията леките автомобили, като оставиха колата само на дирeокторитете общо взето бяха най-малко подвижни. Аз започнах да взимам камиони когато ходех по обектите. Груповите пък целодневно паркираха пред канцелариите си товарни коли. Друг любим номер и бяха командировките. Чиновници събарят империи

- pando - Това не е държава a територия,на която дерибействат безнаказано престъпници,национални предатели и паразити от всякакъв калибър...Бъдещето е много "розово".

- wqpwqp- То от селяндури какво да очакваш... Бе чудя се, това само простаци ли останаха да ни управляват, или е резултат от качествената храна и заплати?!? Па може да е и от лекарствата, дето вместо да те лекуват, те те разболяват повече...Няма да е от туй... От новите братя ще е! С какъвто се събереш, такъф ставаш! Така ли е? Така е! ;)))

===============================================

А знаете ли един стар мераклия за свежо месо – freeoldmen какво е написал на своя опонент petkosabevnedelchev?

31.10.2015 21:06 - putkosabevnedelchev, май се пробваш да се заиграваш с мен... Не е коректно, защото във всички случаи печелиш. Например, ако ти се вържа, почна да ти се оправдавам, ще се почувстваш значим... А ако ти кажа просто да се е.еш у гъзо, ще ти причиня поредния анален оргазъм. Така че, без мен.

===============================================

Аз, добронамереният, имам друго виждане за т.нар. “анален оргазъм”.

От няколко месеца забелязвам как всичките блогъри от разните путински “бригади” в БЛОГ.БГ, не само СС-свободното старче, бягат организирано от това да ме коментират. (Като им знам начина на работа, спуснали са им “окръжно” значи.) Аа в отговор съвсем целенасочено и методично упорито се “заигравам с тях”. Заигравките ми са на порядъци по-пиперливи от такивата на разните кози Анки. Обаче те, СС-четата траят, мълчат като комунист на разпит. Мисля си, колко ли нерви-въжета късат, спазвайки “окръжното”...

Затова ги поздравявам със следната стара история, стара като съхнещите на оградата топки на ... как му беше името, че все го забравям...

В лятото на 1941 година Хитлер толкова изненадващо и бързо нападнал СССР, че на втория ден от войната войските му били напреднали дълбоко във вътрешността на страната. Така в понеделника на 23 юни група съветски колхознички жънели спокойно, когато били изненадани от предните хитлерови танкове, навлязли в кооперативната нива. Жените се разбягали в ужас на разни страни, а една от тях като не успяла навреме, се мушнала в една купа сено. Обаче така се скрила, че долната част от тялото й останала извън купата. Един хитлерист само това чакал. Застанал отзаде й, запретнал полата и започнал да я работи. А тя през цялото време не смеела да мръдне, само повтаряла и повтаряла:

- Нажимай, гад! Все равно до мозга не дотянешь...

===============================================

Както казва едната “топка” на Петър Волгин – Божан, как му беше фамилията... “Така ли е? Така е!”

Споменах Волгин, та се сетих за Карбовски. После какво съм намерил за тях и Калина Андролова... После за новия/стар шеф на БНР, за това, че след година и половина той на втория ден спря ежедневното излъчване в 7,30 сутринта на Let it be, ама още се колебае как “да изнесе” и Силвия  Великова...  А чухте ли новината – от 1 юни затваря една “лафка” – TV 7? Ако науча нещо за Нова и bTV, ще се обадя допълнително. Следя и отношенията между Димитър Патарински и Яна Мойсеева. (Това последното няма отношение по темата на постинга. Затова, хайде със здраве...)




Гласувай:
9



1. slavimirgenchev1953 - Жоржи Мустака беше кандидат
21.05.2016 08:41
не с Пантев, а с Петър Берон, когото тогава кръстих Оперетър Берон. )))
цитирай
2. dobronameren - Съвършено вярно. грешката е моя
21.05.2016 08:51
Няма да я поправям, защото така по-лесно ще я запомня. Веднага се вижда коментара ти, Славе.
цитирай
3. slavimirgenchev1953 - Четох чак досега с голям кеф!
21.05.2016 09:11
Смях се, но не винаги ми беше смешно. Какви моменти е имало и има! Ясно е, че терикотите от червениата винаги ще се измъкват, те са същински дяволи.
Но поне може да бъдат изобличавани и осмивани благодарение на хора като теб.
Вица за текезесето го споделих във Фейсбук и надлежно те цитирах, разбира се, а сега ще споделя и целия ти текст, защото поуките от него цена нямат.
цитирай
4. staler - какво са 400хл японци, когато си ...
21.05.2016 09:54
какво са 400хл японци,когато си успял да ядосаш сталин,които при това дори се сопнал на берия,мм?..так держат тавагишчи демократи....в бг по тошево време имаше три категории граждани---комунисти,башкомунисти и безпартиини...откъде се навъдихте толкова много антикомунисти,ебем ли му маиката....
цитирай
5. dobronameren - Не си спомням точно кой го е казал, но съм го запомнил и често го цитирам:
21.05.2016 11:33
"Умният човек е Съд, мъдрият е Извор." Понеже от всичките "вицове" се спомена изрично този за ТКЗС-то, държа да напиша, че в този случай съм "съд" - "изворът" е в.АНТИ от 1993-та.
За популяризацията във Фейсбук - благодаря изрично и за пореден път!
цитирай
6. dobronameren - Колкото до staler
21.05.2016 11:37
Пиши, staler, пиши... В 3 реда и малко - 12 правописни грешки. Не сте много в блога такива "плодовити".
цитирай
7. dobronameren - ОК3223, здрасти
21.05.2016 11:41
Къде изчезна бе, старшинка... Добре, че VV1951 поддържа нивото.
цитирай
8. freeoldmen - Бай Добронамерен,
21.05.2016 14:22
да ти кажа под секрет, че всъщност Слафчо "Два строя гален" Генчеф
чете постингите ти по диагонал и не е съзрял заигравката със снаха-леля
Анг.Пискова.
Иначе щеше да бега далече от теб.
цитирай
9. freeoldmen - Бай Добронамерен,
21.05.2016 14:28
би ли дал линкче към статистиката на японските жертви от Червената армия
през ВСВ?

Хайде, пък аз ще подготвя статистика на унищожени японци от САЩ.

Да видим дали:
"съветските войски навлизат на японска територия отгоре. За месец последната държава, останала във войната, ще бъде разгромена. Жертвите на японците от съветското нападение са повече от жертвите на атомните бомбардировки над Хирошима и Нагазаки!"
цитирай
10. dobronameren - Тарикатче, Свободно Старче, хайде да интригантстваш при Рустамчо и Малелейди
21.05.2016 17:16
или при Блеки и Блонди. Ако искаш, махни перуката да видим какъв цвят е косичката ти и дали си модуратор или модураторка в блога.
А, и за "линкчето" дето го искаш от мене: влез в уикипедия и напиши "ВСВ, жертви на Япония". Писна ми да ти давам информация без пари. Ама комунистите сте си такива (за новите говоря, не за старите) - използвачи в глупава посока. Доста често и без мисъл за някаква посока. Пак добре, че не сте се развили като убийци. Ама да не дърпам дявола за опашката - я си виж приятеля Кушльо...
цитирай
11. apostapostoloff - На мен ми прави впечатление едно:
21.05.2016 19:31
всички комунистически лайнари се крият зад никове. Нито една от тези отрепки не смее да публикува под истинското си име. Това ако не е измет, здрае му кажи. Червена измет от уроди и дегенерати. Всичките тези отрепки са упоменати по- горе и аз няма да ги изреждам повторно.
цитирай
12. dobronameren - Ами, открай време са такива комунистите
21.05.2016 21:11
храбри като са в глутница. Затова и само комуната им е по душа. А като остане сам, всеки от тях е страхлив некадърник. Затова и нищо не му се получава.
цитирай
13. getmans1 - Ей на това му казвам „удар в мордата“ ...
21.05.2016 23:18
Ей на това му казвам „удар в мордата“ да ги накараш да ти правят контрапостинги и да излагат още повече срамотиите си, браво!
Иначе погледнато те, ... били се забавлявали, а бе празни и пробити кртунки, дет казва Слави газ пикаетееее!
:)))
цитирай
14. apostapostoloff - Точно по този повод
22.05.2016 06:28
създадох афоризъма си: "За братство и равенство мечтаят само нищожествата."

Най- хубавото е това, че социализъм в България ПОВЕЧЕ НИКОГА няма да има.
цитирай
15. dobronameren - Афоризмът е чудесен, Апостолов
22.05.2016 07:46
Обаче не съм съвсем сигурен, че социализмът няма никога повече да се върне в България. Защото не съм убеден, че нищожествата са малцинство в страната ни.
Но не съм песимист за "народа". Преди 25 години нищожествата бяха много повече, отколкото са сега. Представям си след още едни 25 години, че паритетът ще обърне тренда си. Истинската конкуренция е голяма работа. (В скоби - само на Freeoldmen-a е по-голяма работата. Имам предвид мерака му.)
цитирай
16. krumbelosvet - Лелееее, комунизмът най-после е победен !!!
22.05.2016 08:00
Пак ще напомня славния студентски вожд Кошлуков от 90-та година. Той получи американска стипендия да се доизучи, но стигна до бакалавър и се прибра да доунищожи БКП. Явно обаче криво се е молил, защото изчезна любимото СДС, после НДСВ, наред е ГЕРБ... Но това са дреболии, то Хитлер изчезна, сега е на ред...
И пак ще напомня, едно от врабчетата на Радичков разсъждаваше "Някои хора не разбират, не разбират, а като ги пернеш по главата, веднага разбират".
цитирай
17. slavimirgenchev1953 - ГЕРБ ще изчезне,
22.05.2016 11:59
кога пръдне гущеро. Ще пищите и цвилите от ужас, тъпанриате червен.
цитирай
18. dobronameren - Ами, щом Белосвет го е казал
22.05.2016 16:08
да чака. Ние няма да му пречим. Бих предложил да пийваме вино, докато очакваме предсказанието му да се сбъдва, ама това означава да не ставаме от масата. Тоя иска да ни направи алкохолици. Затова предлагам друго - него да направим луд. Ето сега предстои БСП да се разцепи на миковска, ниновска, първановска, кадийска, нацистка... При всяко нейно цепване ще му пращаме честитка - от нашата маса на европейската веранда до неговата килия в съветския сектор.
В момента не си представям точно каква да бъде честитката, но мисля по въпроса. Когато се избистри някакво подходящо решение, ще те информирам, брате Генчев. Междувременно можем да пресушим две невиртуални чаши вино. Само две.
цитирай
19. slavimirgenchev1953 - Може и така - да им гледаме сеира и да си пийваме. )))
26.05.2016 10:46
dobronameren написа:
да чака. Ние няма да му пречим. Бих предложил да пийваме вино, докато очакваме предсказанието му да се сбъдва, ама това означава да не ставаме от масата. Тоя иска да ни направи алкохолици. Затова предлагам друго - него да направим луд. Ето сега предстои БСП да се разцепи на миковска, ниновска, първановска, кадийска, нацистка... При всяко нейно цепване ще му пращаме честитка - от нашата маса на европейската веранда до неговата килия в съветския сектор.
В момента не си представям точно каква да бъде честитката, но мисля по въпроса. Когато се избистри някакво подходящо решение, ще те информирам, брате Генчев. Междувременно можем да пресушим две невиртуални чаши вино. Само две.

цитирай
20. krumbelosvet - Аз чудесно се разбирам с не-комунисти,
11.06.2016 16:58
но антикомунистът е друго нещо. Той игнорира хилядолетия история и вижда всичкото зло и мерзост в комунизма. Ами Инквизицията, ами "овцете изядоха хората", ами десния терор от 1923-44 година, ами ястребинчетата, ами запалените яташки и партизански къщи (запалените после са признати от САЩ и Англия за съюзници), ами Пикасо и т.н. Има две антикомунистически традиции: на Гьобелс преди и по време на ВСВ и на Макарти след това. Гордейте с тях, ако можете.
цитирай
21. dobronameren - Чета и препрочитам възражението на krumbelosvet и не мога да схвана смисъла му
11.06.2016 22:59
Просто нахвърлял разни неща човекът, можеше да включи и динозаврите по тази логика. Мисля, че за ТАКОВА възражение може да има две причини. Едната - няма разумни факти за отговор по същество и човекът размива основната тема, отклонява вниманието в много и съвсем други посоки. Другата възможна причина е, че възразителят е прост човек, с разбъркана изначално логика в главата си. Kriumbelosvet e от втория тип - определено прост човек е.
цитирай
22. krumbelosvet - За да не е многословно, ще поясня само една дума - Пикасо.
13.06.2016 19:24
Той е комунист и ПЛАЩА ЧЛЕНСКИ ВНОС ВЪВ ФР.КОМ. ПАРТИЯ до смъртта си. Вапцаров не е бил член на БКП, но плаща за вярата си с живота си. Такивамити прости хора. Може да мернете поне първия ми пост, зарад който влязох в блог.бг. Това е основната ми тема. Благодаря все пак, че отговаряте по някакъв начин. Май няма по-лошо от мълчанието. Благодаря и за това, че не ползвате цензура.
цитирай
23. dobronameren - Прочетох първия ви пост, krumbelosvet
14.06.2016 09:01
Погледнах и профила ви. Там не сте посочили годините си, но фактът че сте инженер, означава поне 40-45. И имам въпрос - Мислили сте като сте написали: "Вече четвърт век нашите медии масово бълват партийни омрази. Чувството за несправедливост, презрението към своя народ и черният песимизъм също станаха масови и на свой ред превзеха медиите."? Което означава еднозначно, че медиите преди 1989-та НЕ СА БЪЛВАЛИ ПАРТИЙНА ОМРАЗА!
Дължите ми отговор от нещо подобно на глупост ли или от чиста тарикатщина е това ваше твърдение. Не ми ходете до "улица Пикасо" и съседната й "улица Вапцаров" - аз питам за коя "държава" ми говорите. Пояснявам - Принципно, драги belosvet, принципно!
Както правилно сте отбелязали в първия си пост - "За да победиш лошата карма, трябва да знаеш причините." Е, тогава защо не работите по посока на онова за което твърдите, че е и ваше кредо?!
Мисля, че най-лошия вариант, който можете да изберете, е мълчанието. Пиша това, защото съм добронамерен - аз търся да чуя ВСИЧКИ, а не само приятелите едноверци. Аз се уча, аз съм и оставам отворен за ДРУГИТЕ мнения. Изключително искрен съм тука.
цитирай
24. krumbelosvet - Първо, благодаря за подмладяването.
15.06.2016 12:05
Пропагандата преди беше "заета с темпове и със агитки", ако помните "История" на Вапцаров. Стахановци, Ломски ямки, "Икономиката икономична - дело на всеки"... Соц пропагандата не блестеше с изобретателност, може би защото "битието определя съзнанието". Като че ли съзнанието не определя битието... Омразата беше насочена към МИНАЛОТО и засягаше едно малцинство, най-много 10%. Имам роднини, наследници на това малцинство, с които сме си близки до днес. През 60-те години самата омраза вече беше МИНАЛО. Няма да забравя вечерта на 3-ти март 1978г. на бул. "Руски" в София. Слънчев ден, с удоволствие се разхождат спокойни, празнично облечени хора, между които и жителите на "буржоазните" улици, които някак личеше, че са у дома си на тоя булевард...
Мислех си, че като падна Живков, ще паднат и пороците на държавния строй, ще се признаят бузспорните постижения от преди 9-ти. Но не съм и сънувал, че ще се отрече всичко построено, ще се разруши икономиката, културата, образованието, здравеопазването, демографията, МОРАЛЪТ и ... остана ли нещо неразрушено? Ако пък вие не виждате разрухата, за какво да говорим?
Вашият пост започва с карикатура на пещерен комунизъм. Опитите за такъв строй се провалят още преди смъртта на Ленин и отдавна, почти от тогава, няма пещерни комунисти. Но за антикомунистите няма по-удобно чучело.
Сигурно знаете, че Чърчил е искал София да стане картофена нива. Не зная документални ли са неговите думи, че България е жабешко блато, което трябва да се пресуши. Като се има предвид, че при бомбардировките са хвърляни и минирани детски играчки, сигурно така е мислел. И какво да правят комунистите при това положение? А и принадлежността към Съветския блок е предопределена в Ялта.
Ученическата ми приятелка имаше брат избягал във Франция. От нея знам, че към 1960-та година Живков е считан на запад като прагматичен държавник. И наистина, Де Гол го приема с полагащото се уважение и казва ред добри думи за България...
цитирай
25. dobronameren - Тук разговорът, спорът ми с Krumbelosvet се раздвоява, разтроява. Въобще става много обемист
16.06.2016 09:38
Затова само маркирам. И само в две посоки.
Първата: Прави ми впечатление, че доста от ... как да го кажа по-меко - блогърите, които като всички българи са пили от комунистическото вино преди Десети, пишат днес, че са го пили насила - с отвращение. На къртиците дори, дето са под земята, е ясно какво означаваше комунистическата принуда. Няма нужда от преекспониране на личните трагедии на фона на общата трагедия. Личните неща, ако са ни засегнали дълбоко в душата, не се разправят на всеуслушание. Така си мисля аз.
Втората посока: Както се казва "Срещу някои лъжи".
Не е вярно, че Омразата на комунистите е засегнала "най-много 10%" от българите. Само един въпрос: Ако това е така, защо ДНЕС, толкова години след "60-те"!, за комунистите гласуват около 30%? Как така "онези" 10%, ДНЕС са 70%? И устойчиво стоят на тези нива вече колко? - 26 години ли?
Отговорът ми на този въпрос е свързан с втората лъжа в поста - Омразата на комунистите към сънародниците им, които не мислят като тях, НЕ Е МИНАЛО. Нито някога ше стане. Всяко престъпление се наказва. Не от нас, не и задължително приживе. А от Възмездието божие. Което е бавно за продължителността на живота ни. Тъкмо това - неразбирането на тази наказуемост и пренебрегването на божиите забрани, е ГРЕШКАТА за която самият Бог си признава пред Айнщайн (казано образно).
А на ваше място, belosvet, бих се замислил над твърдението, че Демокрацията "е разрушила всичко построено, икономиката, културата, образованието, здравеопазването, демографията, МОРАЛЪТ и ... остана ли нещо неразрушено?" Въпрос: Ако Демокрацията запазваше всичко построено при комунизма, особено големите букви, може ли това да се нарече Демокрация? А?
цитирай
26. krumbelosvet - ДНЕС се броим за най-нещастни на света.
16.06.2016 12:18
ДНЕС сме под 7 милиона, а бяхме над 9.
ДНЕС избуява партиен бяс.
ДНЕС има безработни, клошари, циганска престъпност, организирана престъпност, наркомания, неграмотност, връща се забравената туберкулоза. При мръсните комунисти го нямаше.
В замяна имаме важната за вас свобода да ругаем комунистите и публично да любим Запада. Знаете, че другите гласове не се чуват, "демократично" ги оставят без аудитория.
Не може всички да са предприемачи и капиталисти. За наемния работник и за дребния бизнес няма по-голяма НЕсвобода от опасността да останат без работа, образование и медицина.
Изгубихте ме като читател.
цитирай
27. dobronameren - Дали ще ме четете или не, е ваш избор
16.06.2016 14:19
И това няма да ме спре да обобщя, тъй като нещата са ясни.
Лъжете или ако ви харесва повече - лъжете се, krumbelosvet. Комунистическата принуда ВСЕКИ да бъде закотвен към място на живеене, контролирано от Партията право на труд, тотален контрол над образованието, забраненото изразяване на мнение и на любов дори (отнесено според вас само към 10% от населението, а според мен към над 50%) може да е помогнало да станем 9 милиона, но НЕ Е ПОЗВОЛИЛО днес да сме над 15 милиона. 45 години отнети от естественото развитие на една страна и един народ, Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ от рода на геноцид.
Лъжа е, че ДНЕС гласовете на привържениците на социалистическия избор - по путински образец, а не по европейския модел! - не се чували. Напротив! И вие сте пример за това, че не сте ограничени да изразявате мнението си. Разбирам че ви боли, че Вашият избор НЕ Е Световния избор, ама не мога да ви помогна. Позволете да иззлобея и да ви го отправя "централно между очите": Живи сте, нали? Даже Кушелят, който открито се заканва, че ще ни разстреля, и той е жив, нали. Пише свободно и на свобода. Щото ако бяха онези хубави според вас времена, вие и той със сигурност, отдавна да бяхте инкриминирани. Каква мека дума за усмъртени.
Позволете и още един "удар между очите" - Вие лично, не ставате за жител на демократична страна, защото сте написали черно на бяло, че свободата да сте инициативни ви плаши, за вас тя е НЕсвобода. Ясно ми е защо ви е милно за ония тъпо пропилени за България комунистически времена. И си ги искате обратно. Ами, елементарно е, krumbelosvet! - Има такава страна, каквато вие харесвате. Това е Русия на Путин. Защо стоите в днешна България, а не отидете там. На какво се надявате, че България отново ще стане съветска? Обществено глупав народ сте това подсъзнателните комунисти.
цитирай
28. krumbelosvet - Грешен аз, прочетох все пак отговора. Грешка след грешка. От много площадни емоции.
19.06.2016 11:50
Не вярвам да не знаете, че моят глас и подобните му НЕ СЕ ЧУВАТ В МАСМЕДИИТЕ. Или се чуват като карикатура. Защо го говорите тогава?
Не съм писал, да, НЕ СЪМ ПИСАЛ, че свободната инициатива ме плаши. Мислех, че няма нужда да обяснявам елементарния факт, че НЕ МОЖЕ, наистина НЕ МОЖЕ всички да са предприемачи и капиталисти. Нужни са и изпълнители. и те НЕИЗБЕЖНО са повече, и не са непременно по-неспособни. Един шлосер-матричар например, да не говорим за учител или инженер, трябва да знае и да мисли не по-малко от един световен банкер. Само че шлосерът само ОБРАБОТВА чуждото желязо, а банкерът си ПРИСВОЯВА потокът чужди пари и властва като бог.
Русия на Путин не е моята страна. И тя е олигархична, и там щъкат разни пусита и др. влюбени в убийците си.
И г-н добронамерен, вие на колко години сте? И сега откъде падате? Защото постоянно ми говорите колко лошо е било преди, но не казвате колко е хубаво сега. А аз казах хубавото ЗА ВАС - да ругаете комунистите и публично да любите Запада. Друго хубаво? Да. Западните коли втора употреба. Чуждите молове. Чуждите банки. Джиповете на престъпниците и половинките им.
Съжалявам, нито един от "ударите между очите" не ме улучи. Вие се целите в кривото огледало на подскачащите митинги. Истината винаги е била далече от подскачащите. Не се подскача от мисли, а от амок, в случая - предизвикан психотронно.
цитирай
29. dobronameren - Отговарям на krumbelosvet
19.06.2016 19:25
Не мога да ви разбера (понеже съм много добронамерен пиша това):
Пишете, че при свободната икономика "шлосерът само ОБРАБОТВА чуждото желязо, а банкерът си ПРИСВОЯВА потокът чужди пари и властва като бог" и това е вашето основание да не я харесвате тази пуста икономика. А че там можете съвсем ЗАКОННО да станете банкер, не ви ли минава през ума?! Просто не сте инициативен, амбициозен. И се сърдите на другите, че били ТАКИВА. Ами, напънете се. Вместо това предпочитате всички да станем пак равни. Безспорно така е по-лесно, но не виждам как ще излъжете един по-умен от вас да се скъсва от работа, а вечерта да делите поравно. Е, ако сте "при Путин", там това е възможно. Достатъчно е само да козирувате на любимата Партия и всичко ще ви е наред. Затова написах, че мястото ви е там, в Русия!
Написах "вас", но това се отнася в пълна степен и за мен. Аз съм като вас неинициативен. И на мен не ми харесва да живея с 500 лева на месец, НО, драги belosvet, има огромна разлика между двама ни. И вие, и аз не харесвахме социализма и не харесваме днешния живот в България, обаче аз искам бъдеще за бъдещите българи, и не любя Запада, а свободата, която той предоставя на всички. Да поясня, защото не искам да ме атакувате погрешно - "Западът" предоставя еднакво дълбоко море за всички, а ако някой не може или не иска да се научи да плува, се дави. Звучи зловещо, но е по-справедливо от това аз да се мъча, а някакъв партиец или простак да ми подвиква и да ме напътства, возейки се в партийната лодка.
Разбирате ли ТОВА? Прощавайте, но съм убеден, че не ме разбирате.
Впрочем само във вашата власт е да промените убеждението ми. И не настоявам нито да ме информирате за това, нито пък това да стане "утре".
цитирай
30. krumbelosvet - За Вас Западът е прав пред скоби. Какво да пиша вътре в скобите?
23.06.2016 10:41
Един виц:
Милиардер говори на предизборен митинг как е забогатял. Бил безработен, купил една ябълка, излъскал я и я продал на двойна цена. Купил две ябълки, излъскал ги, и тогава умряла леля му и му оставила 30 милиона наследство.
Аз СЪМ инициативен. По ред причини преди 40 години се преселих от София в провинцията и там станах първият изобретател на голям завод. До днес се опитвам да разреша научен проблем, възникнал и нерешен от 1 8 9 7-а година...
Това което се случва у нас, не е връщане на верния път, а умишлено унищожение на общество, държава и накрая - народ.
Октомври може да е бил вреден. И 9-ти също. Но 10-ти очевидно, да, очевидно се оказа смъртоносен за нас като народ. Не виждате ли, че загиваме? Икономически, културно и най-страшно - ДЕМОГРАФСКИ ?
цитирай
31. dobronameren - Моите поздравления за научните ви терзания
23.06.2016 15:25
но последното ви твърдение, че "загиваме икономически, културно и най-страшно - ДЕМОГРАФСКИ" е абсолютно невярно. Клишето "Драстично се разминава с истината" е много слабо и милостиво казано за същността му.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872699
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031